onsdag 28 mars 2007

Intryck overload...


Vi har nu hunnit med att besoka Daegu, staden dar David ar fodd. Tagresan dit gick fort eftersom vi hade en snitthastighet pa 250 km/h (ni kan gissa hur fort det gick pa rakstrackorna). SJ har lite att lara vad galler punktlighet och artighet, varje gang konduktoren lamnade vagnen vande hon sig om och bugade. Vi tror att de staller froken ur efter tagen har...
I Daegu fick vi besoka modrahemmet, hans forsta fostermamma och ett buddisttempel uppe i bergen. Snickargladjen kan val narmast beskrivas som kurbitsmalare pa extacy.
Dagen var sa full av intryck att vi sov som stockar och holl pa att missa frukost i morse.
Idag pa formiddagen har vi varit pa marknad 5 st 7 vaningshus med varje vaningsplan fulla med "torgstand" med olika inriktning pa varje vaning, VALDIGT mycket klader.
I allmanhet ar Seoul en harlig stad, ren och frash (inte ett klotter sa langt ogat nar) och koreanerna ar valdigt treviga och hjalpsamma. Aven de som inte kan engelska vill forsoka hjalpa till :). Eftermiddagen idag tankte vi spendera i hantverksdistriktet och ikvall ska vi pa djimdjilbam.

3 kommentarer:

Christian Erlandsson sa...

Pittoresk vy, om det inte vore för "Mr Super Wonderful Happy Man Mail Delivery" eller vad det kan vara för firma som parkerat framför dörren (jag har lite svårt att läsa just det koreanska teckensnittet). 4 av 5 budbilar till deras logotypdesign hur som helst.

En annan sak är säker: jag måste dit för att teståka det där tåget - det snittar ju nästan lika snabbt som min Volvo går!

Låter som ni har en härlig vecka med så många intryck och nya upplevelser att det nog är omöjligt att ta till sig allt. Skall bli kul att få höra alla detaljer någon dag här framöver, och framförallt, att få träffa David såklart!

Ingeli sa...

Härligt att höra att ni gillar besöket! Hoppas ni tar kollosobrytansvärt mycket bilder som man kan få glutta i sen! :) Ha det fortsatt bra!

Anonym sa...

Ah, detta låter fantastiskt på alla plan. Om ni inte fastnar i Korea för alltid av ren förälskelse så kan jag berätta att ni för hoppningsvis kommer hem till nån slags vår. Dygnet är 'shift-rightat' och solen värmer en smula och lyser oss i retfullt i ögat.

Hur smakar bibimbapen?